Telefon: 06 94 508 046
Telefax: 06 94 508 047

9700 Szombathely
Váci Mihály utca 16.

Online ügyfélszolgálat
Regisztráció

Lakásszövetkezet

A „BEM” Lakásszövetkezet Szombathelyen, a Derkovits Lakótelepen működik. A Lakásszövetkezethez tartozó épületek 1965 és 1980 között épültek. A szövetkezeti épületek közül 6 téglablokkos épület a legrégebbi, amely 317 lakást foglal magában. A többi épület panel- és alagútzsalus építésű, 1975 és 1980 között épültek.

Jelenleg huszonkét épület tartozik a „BEM” Lakásszövetkezethez, mely épületek a városnak nemcsak a Derkovits városrészén találhatóak, hanem Szombathely, északi részén, a Stromfeld Lakótelepen is.

Szövetkezetünk működését a lakásszövetkezetekről szóló 2004. évi CXV. törvény, valamint a Lakásszövetkezet Alapszabálya és egyéb jogszabályok szerint végzi.

A „BEM” Lakásszövetkezet alapszabálya meghatározza feladatainkat, céljainkat, tevékenységi köreinket, a tulajdoni és használati viszonyokat, a szervezeti működésünket, a tagsági viszonyokat, a tagok jogait és kötelezettségeit, a lakásszövetkezet képviseletét, a lakásszövetkezet gazdálkodását, valamint a lakásszövetkezet megszűnésére vonatkozó rendelkezéseket.

A Lakásszövetkezet tisztségviselői:

  • Igazgatóság elnöke – aki egyben a szövetkezet elnöke is
  • legalább 3 fő igazgatósági tag
  • Felügyelő Bizottság Elnöke
  • két fő Felügyelő Bizottsági tag

A Szövetkezet törvényes képviselője az elnök, akadályoztatása esetén a helyettesítéssel megbízott igazgatósági tag.

Az elnök a szövetkezet működését az alapszabály és a jogszabályok keretei között a küldöttgyűlés és az igazgatóság határozatainak megfelelően irányítja, tevékenységéről az igazgatóságnak köteles rendszeresen beszámolni.

Tagja vagyunk a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének, mely ellátja érdekképviseletünket, továbbá tagja vagyunk a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének is.

Fő tevékenységi körünk a szövetkezeti tulajdonban lévő épületek felújítása, üzemeltetése és karbantartása.

Vállalkozási tevékenységben végzünk társasházkezelést, bérbeadást. 

Jelenleg 22 szövetkezeti épületben 1567 lakást, 51 társasházban kb. 1800 lakás, garázs és egyéb helyiség (pl.: üzlet) kezelését végezzük.

A felújítási tervek - a tagok akarata és együttműködése - nyomán sorra újulnak meg az épületeink, lapos tetők szigetelése, a külső homlokzatszigetelés, gépészeti felújítások során az épületeink élhetőbb környezet kialakítását teszik lehetővé, a tagjaink, és az itt élők örömére.

Megalakulásunk óta folyamatosan fejlődünk az egyre megújuló gazdasági, jogszabályi változások, és nem utolsó sorban a tagjaink igényének eleget téve.

Célunk: a kezelésünkben lévő épületek mind műszakilag, mind küllemükben megfeleljenek a kor követelményeinek, hogy munkánkkal az itt élők számára kellemesebb, biztonságosabb életkörülményeket teremtsünk.

Lépjen kapcsolatba velünk

Elérhetőségeink

Szombathelyen, a Derkovits Lakótelepen működik. A Lakásszövetkezethez tartozó épületek 1965 és 1980 között épültek. A szövetkezeti épületek közül 6 téglablokkos épület a legrégebbi, amely 317 lakást foglal magában. A többi épület panelépítésű, 1975 és 1980 között épültek.

Telefon

Telefon: 06 94 508 046
Telefax: 06 94 508 047

Mobil: +36 30 554 1214
Mobil: +36 30 554 2808

Iroda címe

9700 Szombathely
Váci Mihály utca 16.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Az összes mező kitöltése kötelező!